Vrste spletnih strani

Da bomo lažje uskladili vaša pričakovanja si poglejte vrste spletnih strani in premislite, kakšna spletna stran bo primerna za vas. Glede na izbrano vrsto spletne strani bomo hitreje dodali ustrezne elemente in potrebne funkcionalnosti.

Statične spletne strani se shranjujejo v strežniku, ki ob vsaki zahtevi pošlje odjemalcu enako kopijo spletne strani. Spletna stran se spremeni samo takrat, ko jo upravitelj spremeni.

Dinamične spletne strani strežnik izdela šele takrat, ko to zahteva odjemalec. Glede na zahtevo odjemalca oziroma glede na stanje podatkov v strežniku, se lahko stran spremeni v vsakem trenutku.

Aktivne spletne strani omogočajo izvajanje programov v uporabnikovem brskalniku. Pripravimo lahko interaktivne animacije, zemljevide in podobno. Spletni sestavek vsebuje programsko kodo, ki je lahko v izvršni obliki (programčki Java) ali v izvorni obliki (JavaScript).

Poslovna spletna stran

Poslovna spletna stran je namenjena predvsem predstavitvi podjetja, informiranju strank o novostih in seveda pridobivanju novih strank.

Poslovne spletne strani niso obsežne in so večkrat sestavljene le iz nekaj strani. Izpostavitev kontaktnih informacij ima ključni pomen, sledi podrobnejša predstavitev dejavnosti in pa opis projektov ter referenc.

Pristajalna spletna stran

Pristajalna spletna stran je namenjena prodaji ali promociji izdelkov in storitev. Pristajalne spletne strani so največkrat povezane s poslovno spletno stranjo.

Celotna vsebina je dodana na eno stran, po kateri se obiskovalec s pomočjo povezav pomika gor in dol.

Pristajalna spletna stran mora nuditi odlično uporabniško izkušnjo s pomočjo raznih elementov za doseganje čim višje konverzije.

Osebna spletna stran

Osebna spletna stran je namenjena predstavitvi osebnega dela, referenc in izkušenj na eleganten in profesionalen način.

Pri osebni spletni strani ima veliko vlogo izbira barvnih kombinacij, izbira pisav ter fotografij, ki naj bi odražale osebnost predstavljene osebe.

Spletna trgovina

Spletna trgovina je namenjena prodaji izdelkov preko spleta. V osnovi so to spletne strani, ki imajo dodane podstrani prodajnimi izdelki.

Strani z izdelki vsebujejo splošen in podroben opis izdelka, slike in obrazec, ki omogoča nakup. Spletne trgovine omogočajo obiskovalcem komentiranje in ocenjevanje izdelkov, pošiljanje povpraševanj, prijavo na novice, seznam želja in drugo.

Spletni katalog

Spletni katalog je po funkcionalnosti in izgledu podoben spletni trgovini. S spletnim katalogom v osnovi predstavimo podjetje in izdelke ali storitve.

Spletni katalogi največkrat ne prikazujejo cen izdelkov in ne omogočajo nakupa. Dodan je obrazec za povpraševanje po izdelku, brez možnosti nakupa. Spletni katalogi se pogosto uporabljajo za predstavitev izdelkov, kjer je potrebna individualna obravnava vsakega povpraševanja.

Spletni portal

Spletni portal je spletna stran obsežnejše narave, kjer ima pregledna struktura strani ključen pomen. Največkrat gre za strani z informativnimi novicami, celotna vsebina je namenjena širši javnosti in je dostopna brezplačno.

Spletni portali namenjajo del prostora prikazovanju sponzorskih oglasov, ki so vir njihovega zaslužka. Implementirani so razni moduli, kot je prijava na novice, povezave na družbena omrežja, prikazna okna in drugo.

Blog

Blog je namenjen pisanju objav ali novic in sodi med najbolj enostavne spletne strani.

Blogi vsebujejo podstrani s prikazanimi objavami v posameznih kategorijah in individualne objave. Na blogu so večkrat omogočeni komentarji namenjeni komuniciranju z avtorjem objav in ostalimi uporabniki.

Urejanje in dodajanje vsebine je enostavno, saj večino blogov poganja sistem WordPress.

Dobro je vedeti

Več kot 80 odstotkov uporabnikov spleta si ogleduje spletne strani preko mobilnika. Zato si ne smemo privoščiti, da vaša spletna stran ne bi bila prijazna do telefonov in vseh ostalih naprav. Pri nas narejene spletne strani so 100% pripravljene na vse naprave.

Vaše podjetje je edinstveno, zato naj bo edinstvena tudi vaša spletna stran.

| storitve |

© 2020, 123naspletu.si | All rights reserved.