Optimizacija spletnih strani SEO

Optimizacija spletnih strani SEO

Kako se deli optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani se deli na On-site in Off-site optimizacijo. On-site optimizacija (na strani) se deli na tehnično in vsebinsko optimizacijo. Off-site optimizacija (izven strani) se izvaja z objavami na družbenih omrežjih, prispevki na vašem blogu, omembami na raznih forumih in ostalimi povezavami na vašo spletno stran.

On-site optimizacija

Tehnična optimizacija

Za doseganje visokih pozicij v iskalnikih, je nujna kvalitetno izdelana spletna stran, katere vsebina se bliskovito naloži. Spletna stran mora biti vidna na vseh napravah, saj Google daje večjo vrednost odzivnim stranem. Mi poskrbimo za tehnično optimizacijo že ob izdelavi spletne strani.

Vsebinska optimizacija

Pri On-site optimizaciji poskrbimo, da so vsebine skladne s smernicami spletnih iskalnikov. Poskrbimo za strukturo strani, brskalnikom prijazne URL naslove, meta oznake, določimo ključne besede, oznake slik, notranje in zunanje povezave, zemljevid spletne strani, preusmeritve …

Off-site optimizacija

Zunanja optimizacija

Off-site optimizacija strani se ne izvaja neposredno na spletni strani. Spletna stran zbira kvalitetne povezave za ključne besede s katerimi želimo doseči visoko uvrstitev v iskalnikih. Zunanja optimizacija (Off-site SEO) traja dalj časa in predstavlja večino aktivnosti.

Obiskanost spletnega mesta

Vsebina je pomembna

Vsebina je eden izmed pomembnejših delov spletne strani, zato naj bo kvalitetna, predvsem pa razumljiva. Besedila naj bodo namenjena vašim strankam in ne marketingu.

Ključne besede

S pravo izbiro ključnih besed (in vsebin) boste tekmovali za pozicijo v iskalnih rezultatih.

Če želite, da bo vaša spletna stran obiskana, mora biti njena vsebina stalno ažurirana. V praksi to pomeni, da se boste morali z njo stalno ukvarjati, aktualizirati ponudbo, objavljati novice, izvajati marketinške akcije in podobno.

Kako poteka in koliko časa traja SEO optimizacija spletnih strani?

Zaradi načina delovanja iskalnikov lahko proces optimizacije traja tudi več tednov ali mesecev. Vsekakor pa so rezultati dolgotrajne narave, kajti spletna stran dosega boljše rezultate in s tem večje zadovoljstvo uporabnikov. SEO optimizacija spletnih strani se izvaja na dolgi rok in v resnici ni nikoli končana. V kolikor želite, da vaša stran ostane med najvišjimi zadetki v iskalnikih, je nujna stalna aktivnost na spletu.

Kakšna je cena optimizacije?

V kolikor boste za optimizacijo poskrbeli sami, bo cena minimalna. Največja investicija bo vaš čas, ki ga boste porabili za objavo vsebin, iskanje povratnih povezav in redno spremljanje statistike vaše spletne strani. Dela vam ne bo zmanjkalo nikoli, ker se proces optimizacije nikoli ne konča.

Če vam bo optimizacija vaše spletne strani jemala preveč dragocenega časa, potem bo najbolje, da stopite v stik z nami, zadovoljni boste.

Vaše podjetje je edinstveno, zato naj bo edinstvena tudi vaša spletna stran.

© 2020, 123naspletu.si | All rights reserved.