Hitrost spletne strani je pomembna

Hitrost spletne strani je merjenje hitrosti nalaganja vsebine na strani

Kaj je hitrost spletne strani?

Hitrost strani je mogoče opisati kot "čas nalaganja strani" (čas, ki je potreben, da se vsebina v celoti prikaže na določeni strani) ali "čas do prvega bajta" (čas ki je potreben, da vaš brskalnik prejme prvi bajt informacij od spletnega strežnika).

Hitrost strani lahko ocenite z Googlovim PageSpeed. PageSpeed ​​Insights Speed ​​Score vključuje podatke iz CrUX (Chrome User Experience Experience) in poroča o dveh pomembnih parametrih hitrosti: First Contentful Paint (FCP) in DOMContentLoaded (DCL).

SEO

Hitrost spletnega mesta (in s tem hitrost spletne strani) je eden od algoritmov, ki jih Google uporablja za razvrščanje strani. Počasno spletno mesto ima negativen vpliv na indeksiranje. Hitrost strani je pomembna tudi za uporabniško izkušnjo. Strani z daljšim časom nalaganja imajo negativen vpliv na konverzije.

hitrost spletne strani je pomembna

Omogočite stiskanje

Uporabite programsko aplikacijo Gzip za stiskanje datotek, da zmanjšate velikost datotek CSS, HTML in JavaScript.

Ne uporabljajte gzip na slikovnih datotekah. Namesto tega jih stisnite v programu, kot je Photoshop, kjer lahko ohranite nadzor nad kakovostjo slike.

Zmanjšajte CSS, JavaScript in HTML

Z optimizacijo kode (vključno z odstranjevanjem presledkov, vejic in drugih nepotrebnih znakov) lahko močno povečate hitrost strani. Odstranite tudi komentarje, oblikovanje in neuporabljeno kodo.

Zmanjšajte preusmeritve

Vsakič, ko se stran preusmeri na drugo stran, se obiskovalec sooči z dodatnim časom čakanja na dokončanje cikla zahtevka-odziva HTTP. Na primer, če vaš vzorec za preusmeritev mobilnega telefona izgleda takole: "spletnastran.si -> www.spletnastran.si -> m.spletnastran.si -> m.spletnastran.si/domov", vsaka od teh dveh dodatnih preusmeritev upočasni vašo stran.

Odstranite JavaScript, ki blokira upodabljanje

Brskalniki morajo najprej zgraditi drevo DOM, tako da razčlenijo HTML, preden prikažejo stran. Če v tem procesu brskalnik naleti na skript, ga mora ustaviti in ga izvesti, preden se le-ta nadaljuje.

Google predlaga izogibanje in zmanjševanje uporabe blokiranja JavaScripta.

Predpomnjenje brskalnika

Brskalniki predpomnijo veliko informacij (slogi, slike, datoteke JavaScript in drugo), tako da brskalniku, ko se obiskovalec vrne na vaše spletno mesto, ni treba ponovno naložiti celotne strani. Preverite ali že imate nastavljen datum poteka za predpomnilnik. Nato nastavite glavo "expires", nastavite čas hranjenja informacij v predpomnilniku.

Izboljšajte odzivni čas strežnika

Na odzivni čas strežnika vpliva količina prejetega prometa, strežnik in ponudnik gostovanja. Če želite izboljšati odzivni čas strežnika preverite hitrost poizvedb v zbirki podatkov, hitros usmerjanja in ustreznost pomnilnika. Optimalni odzivni čas strežnika je pod 200 ms.

Uporabite omrežje CDN

Distribucijska omrežja z vsebino (CDN), imenovana tudi omrežja za dostavo vsebin, so omrežja strežnikov, ki se uporabljajo za distribucijo obremenitve dostave vsebine. Gre za kopije vašega spletnega mesta shranjene v več geografsko različnih podatkovnih centrih, tako da imajo uporabniki hitrejši in bolj zanesljiv dostop do vašega spletnega mesta.

Optimizirajte slike

Prepričajte se, da vaše slike niso prevelike in da so v ustrezni datotečni obliki. PNG-ji so na splošno boljši za grafike z manj kot 16 barvami, medtem ko so JPEG-ji na splošno boljši za fotografije. Preden jih uporabite jih stisnite za splet.

Ne spreglejte: Pospešitev WordPress

Boste izboljšali hitrost strani sami?

To opravilo lahko prepustite tudi nam